Home  /  Boli   /  Discriminarea poate distruge motivaţia unei persoane de a slăbi

Discriminarea poate distruge motivaţia unei persoane de a slăbi

S-au scris nenumărate articole de-a lungul timpului referitoare la obezitate. Probabil, această problemă devenită globală, nu va înceta niciodată să fie un important subiect de discuţie.

Un nou studiu realizat de către specialişti, relevă faptul că persoanele care suferă de obezitate tind să renunţe la exerciţiile fizice atunci când cei dragi îi critică.

Cercetarea s-a realizat pe un eşantion de aproximativ 110 persoane obeze şi a urmărit modul în care discriminarea poate influenţa gradul de motivaţie al acestor persoane. Practic, o abordare dură nu ajută la nimic persoana în cauză, ci din contră, pare a avea un efect invers, determinându-i pe oamenii supraponderali să renunţe la exerciţiile fizice, spun cercetătorii.

Privirile insistente, comentariile negative sau glumele proaste ale celor din jur, provoacă acest fenomen, care se interpune ca o barieră între obezitate şi dorinţa de a slăbi. Astfel, nu este de mirare că persoanele supraponderale evită spaţiile publice, cât mai mult posibil.

Aproape jumătate dintre cei intervievaţi au mărturisit că li se întâmplă să se confrunte cu discriminări, cel puţin o dată pe săptămână.

De asemenea, studiului a arătat că cele mai dureroase afirmaţii şi critici sunt cele venite din parte rudelor sau prietenilor. Specialiştii ne sfătuiesc ca, pentru a-i ajuta pe cei cu astfel de probleme, să evităm comentariile răutacioase şi discriminarea.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button