Home  /  Boli   /  Alimentele pe care femeile trebuie să le evite pe timpul menstruaţiei

Alimentele pe care femeile trebuie să le evite pe timpul menstruaţiei

Perioada menstruaţiei nu este tocmai plăcută pentru majoritatea femeilor. Acestea acuză frecvent dureri menstruale, ameţeală, balonare, migrene şi senzaţia de vomă în primele zile ale menstrei.

Pe lângă alte aspecte, există o serie de alimente pe care reprezentantele sexului feminin ar trebui să le evite în perioada menstruaţiei, întrucât au un impact negativ asupra stării generale, încurajând apariţia disconfortului la nivelul sistemului digestiv şi nu numai.

Spre exemplu, gustările sărate la care pofteşti de multe ori în timpul menstruaţiei nu fac altceva decât să deshidrateze, accentuând crampele menstruale, dar şi să încurajeze retenţia de apă şi apariţia senzaţiei de balonare. Nici lactatele nu sunt tocmai recomandate în această perioadă.

Lactatele accentuează balonarea şi flatulenţa în perioada menstruaţiei. Majoritatea acestor aspecte apar pe fond hormonal. Dacă adaugi lactate în alimentaţie e ca şi cum ai pune sare pe rană, afirmă specialiştii.

De asemenea, trebuie să ştii că şi cafeaua are un efect negativ, deoarece  duce la constricţia vaselor de sânge, ceea ce accentuează crampele menstruale, în timp ce ţigările, contribuie şi ele la accentuarea durerilor specifice acestei perioade.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button