Home  /  Boli   /  Descoperirea care reface ţesuturile inimii după un atac de cord

Descoperirea care reface ţesuturile inimii după un atac de cord

Există mai mulţi factori de risc pentru apariţia unor boli de inimă, aşa cum este atacul de cord. Dintre factorii de risc pentru aceste afecţiuni fac parte: fumatul, consumul de alcool, obezitatea, sedentarismul, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat şi istoricul familial de boli cardiace.

Această problemă este gravă şi din ce în ce mai întâlnită în ultimii ani, mai ales  că s-au înmulţit cazurile tinerilor cu atac de cord.

Oamenii de ştiinţă ne informează că pacienţii care au suferit probleme cardiace vor putea beneficia în scurt timp de un tratament inedit: nano-fire de aur ce ajută la stimularea inimii.

Cercetătorii au folosit cu succes nano-fire de aur pentru a creşte conductivitatea electrică a unui ţesut creat în laborator. Oamenii de ştiinţă cred că acestea ar putea oferi pacienţilor cu probleme cardiace o mai bună şansă de supravieţuire.

Practic, atunci când inima nu este înconjurată de nano-fire de aur şi este stimulată cu un electrod, doar celulele aflate în zona în care se aplică stimulul electric vor reacţiona. Şi mai interesant este faptul că folosind nano-firele de aur, este posibilă stimularea întregului ţesut cardiac, obţinându-se astfel rezultate mult mai bune.

Ca şi caracteristici, aceste fire fire de aur, folosite de cercetători, au o grosime de 30 de nanometri şi o lungime de doi-trei microni.

Oamenii de ştiinţă susţin că această nanotehnologie poate fi aplicată asupra oricărui ţesut ce poate fi stimulat electric, inclusiv în cazul ţesutului neuronal.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button