Home  /  Boli   /  Cea mai bizară practică folosită pentru a scăpa de ţesutul adipos

Cea mai bizară practică folosită pentru a scăpa de ţesutul adipos

Obezitatea reprezintă o boală nutriţională caracterizată de acumularea de grăsimi care determină o creştere a greutăţii cu mai mult de 20% faţă de greutatea ideală. Obezitatea reprezintă o problemă de sănătate publică, care afectează aproximativ 30% din populaţia generală a globului.

Foarte multe persoane care au probleme cu greutatea ar încerca tot ce este posibil pentru a scăpa de ţesutul adipos în exces, însă unele practici sunt cu adevărat ciudate.

Dacă nu ştiaţi până acum, în acest articol veţi afla despre controversatele injecţii zilnice cu urină, care, cel puţin în opinia unor persoane, se pare că ar avea efectele scontate.

O femeie din Statele Unite ale Americii a slăbit aproape 20 de kilograme în aproximativ şase luni de zile, folosind acest tratament ciudat. Urina pe care femeia şi-a injectat-o zilnic nu a fost, însă, cea proprie, ci provenea de la femei însărcinate.

Nutritionistul care a propus această variantă pentru slăbit, declară că nu urina este cea care topeşte grăsimea, ci hormonul pe care aceasta îl conţine – gonadotrofina corionică umană (GCU).

Practic, acest hormon păcăleşte creierul, făcându-l să creadă că trupul pe care îl guvernează poartă o sarcină, determinând organismul să metabolizeze mai rapid, spun specialiştii. Totuşi, programul implică mai mult decât injecţii, el vine şi cu o foarte severă dietă saracă în calorii (aproximativ 500 pe zi), ceea ce naşte multe suspiciuni în rândul publicului şi a altor nutritionişti. Aceştia susţin cî dacî te rezumi la doar 500 de calorii pe zi este normal sî dai jos din kilogramele în plus în atâtea luni de zile.

Doamna care a ţinut acest tratament este însă convinsă că aceste injecţii fac minuni şi că nu este vorba despre efectul Placebo, cum susţin unii. Ea afirmă că de fiecare dată când s-a injectat nu a mai simţit poftă de mâncare, iar din punct de vedere fizic se simţea excelent.

Există la vânzare produse pe bază de GCU, însă există şi zeci de studii şi bloguri care spun că tratamentul este în cel mai bun caz inutil.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button