Home  /  Boli   /  Chirurgii esteticieni dezvăluie secretul picioarelor frumoase

Chirurgii esteticieni dezvăluie secretul picioarelor frumoase

Fiecare femeie işi doreşte să aibă picioare frumoase, însă mama natură nu poate fi la fel de darnică cu toate reprezentantele sexului frumos. Pe lângă factorii genetici care sunt destul de importanţi, picioarele frumoase pot fi obţinute si prin multă mişcare, însă pentru a realiza acest lucru trebuie să ai voinţă şi mai ales timpul necesar.

Există însă şi o altă variantă de a-ţi remodela corpul, iar aceasta se datorează chirurgiei plastice.

Dupa cum era de asteptat, chururgii plasticieni au definitia picioarelor perfecte. Acestea trebuie să fie lungi, drepte – de la coapse până la glezne, cu un contur curbat în afară şi înăuntru în punctele cheie. Cu alte cuvinte, specialiştii sunt de părere că picioarele drepte şi subţiri sunt considerate deosebit de atrăgătoare , deoarece combină fragilitatea cu puterea.

Pentru această definiţie a perfectiunii picioarelor, specialiştii au avut nevoie de aproximativ doisprezece ani, în care au cercetat fotografii ale modelelor şi atletelor. Folosind informaţii de la surse foarte diverse precum Leonardo da Vinci, statui greceşti şi chiar păpuşile Barbie, specialiştii au analizat picioarele considerate a fi cele mai atrăgătoarea în lumea occidentală.

Practic, cercetarea pune accent pe oasele drepte, cu o linie care trece din partea de sus a coapsei prin mijlocul articulaţiilor de la genunchi şi prin mijlocul gleznei subţiri. De asemenea, pe interior, gamba trebuie să aibă o curbă convexă bine definită, scurtă, dar pronunţată, iar pe măsură ce coborâm privirea spre gleznă, picioarele perfecte ar trebui să aibă o curbă scurtă concavă.

Specialiştii subliniază că aceste curbe de pe interiorul piciorului nu ar trebui să fie simetrice cu cele din exterior. Pe partea exterioară, picioarele trebuie să aibă o curbă convexă mult mai lungă şi lină.

Astfel, multe femei apelează constant la tocurile înalte, tocmai pentru că ridicarea călcâiului amplifică convexitatea muşchilor gambei şi face ca glezna să pară mai subţire, mai fragilă şi mult mai feminină.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button