Home  /  Boli   /  Imprimantele 3D revoluţionează reconstrucţia facială

Imprimantele 3D revoluţionează reconstrucţia facială

Operaţiile estetice pot fi considerate un moft pentru unele persoane, însă, pentru altele, acestea sunt o adevarată binecuvântare, fiind o şansă, poate nesperată, de a reveni la o viaţă normală.

Spre exemplu, viaţa unui pacient din Ţara Galilor, desfigurat în urma unui accident de motocicletă, s-a schimbat complet graţie tehnicilor de reconstrucţie facială cu ajutorul imprimantelor 3D, o tehnologie nouă care oferă rezultate incomparabile, potrivit chirurgilor esteticieni.

Victima a fost desfigurată aproape complet în urma accidentului, suferind fracturi la nivelul ambilor pomeţi, la nivelul maxilarului superior, al nasului şi al craniului, astfel că era nevoit să poarte şepci şi ochelari de soare pentru a-şi ascunde chipul.

Pentru a-i reda simetria chipului, chirurgii esteticieni din Swansea au fracturat mai întâi pomeţii pacientului, înainte de a folosi implanturi create cu o imprimantă 3D, pe baza unui model de reconstrucţie.

În urma operaţiei medicii au fost impresionaţi de rezultatele pe care le-au obţinut, acestea fiind incomparabil mai bune decât cele obţinute prin procedurile clasice. Această tehnică le-a permis să fie mult mai precişi.

În prezent, mai mulţi medici din Marea Britanie, Londra şi Newcastle, lucrează la această tehnologie pe care intenţionează să o perfecţioneze odată cu progresul imprimantelor 3D şi cu scăderea costurilor acestora.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button