Home  /  Boli   /  Consumul fecvent de vin alb este asociat cu un risc sporit de a dezvolta cancer

Consumul fecvent de vin alb este asociat cu un risc sporit de a dezvolta cancer

Deşi nu îl depăşeşte pe cel roşu, vinul alb are destule calităţi, dar numai atunci când este consumat cu limită. Un exemplu în acest sens ni-l împărtăşesc oamenii de ştiinţă care au constatat în urma unui studiu recent că vinul alb este asociat unui risc sporit de melanom invaziv.

La studiu au participat aproximativ 210.000 de persoane, iar specialiştii au constatat că un pahar de vin alb pe zi sporeşte cu 13% riscul de apariţie a melanomului. Alte tipuri de alcool, însă, precm, vinul roşu, lichiorul sau berea nu au un impact similar asupra sănătăţii individului.

Oamenii de ştiinţă nu au încă o explicaţie clară pentru acest fapt, însă, se pare că unele vinuri prezintă un nivel sporit de acetaldehidă, substanţă care afectează ADN-ul şi împiedică regenerarea acestuia, comparativ cu alte băuturi alcoolice. Chiar dacă şi vinul roşu prezintă un nivel sporit de acetaldehidă, specialiştii sunt de parere că antioxidanţii din acest tip de vin reduc impactul asupra ADN-ului.

Legătura dintre alcool şi cancer a fost ceva mai evidentă în zone ale corpului. Comparativ cu subiecţii care nu beau, cei care au consumat 20 de grame de alcool pe zi au prezentat un risc cu 2% mai ridicat de a fi diagnosticaţi cu melanom la nivelul gâtului, capului sau extremităţilor. În schimb, aceiaşi indivizi au prezentat un risc cu 73% mai mare de a fi diagnosticaţi cu melanom la nivelul trunchiului.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button