Home  /  Boli   /  Cafeina stimulează rădăcina părului

Cafeina stimulează rădăcina părului

Fiecare dintre noi ne dorim să avem un păr frumos şi sănătos, iar în unele cazuri apelam la diverse produse naturiste, farmaceutice sau de înfrumuseţare, pentru ca podoaba noastră capilară să se prezinte în cele mai bune condiţii.

Datorită unui nou studiu dermatologic s-a descoperit faptul că rădăcina părului este stimulată şi işi prelungeşte ciclul de creștere datorită cafeinei. Practic, aceasta blochează efectele DHT, un hormon responsabil de deteriorarea foliculului și căderea părului.

Spre exemplu, foliculii de păr de sex feminin s-au dovedit a fi mai sensibili și mai receptivi la cafeină decât cei de sex masculin.

Specialiştii sunt de părere că dacă vrei să nu mai ai de-a face cu ruperea şi căderea părului, trebuie să consumi cafea în mod regulat. De asemenea, aceştia ne recomandă să apelăm la produse de îngrijire a părului pe bază de cafeină, pe care să le lăsăm să acţioneze asupra scalpului cel puţin două minute.

Există anumite moduri în care poţi utiliza cafeaua pentru îngrijirea părului. Spre exemplu, poţi aplica cafea pe părul uscat, să o laşi să acţioneze câteva minute, după care să te speli cu şampon. La fel de bine, poţi aplica cafeaua şi după ce te-ai spălat cu şampon pe păr, în loc de mască de protecţie, după care să te clăteşti bine.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button