Home  /  Boli   /  Ştiai că modul în care iţi prinzi părul poate determina apariţia alopeciei?

Ştiai că modul în care iţi prinzi părul poate determina apariţia alopeciei?

Căderea părului este o problemă delicată atât pentru bărbaţi cât şi mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. În general, în ceea ce le priveşte pe doamne, căderea părului e pusă adesea pe seama stresului sau a produselor de styling folosite în exces, însă, prea puţine persoane cunosc faptul că părul poate să cadă şi datorită anumitor moduri greşite în care acesta este purtat.

Spre exemplu, o balerină din Marea Britanie, a rămas fără păr de la frageda vârstă de 13 ani din cauza cocului de balerină purtat zilnic în vârful capului. Alopecia de tracţiune apare în urma prinderii părului foarte strâns, fie în coadă, fie în coc.

În prezent, fata a reuşit să îşi facă un implant de păr, însă doreşte să prevină toate femeile pentru ca nimeni să nu mai treacă prin ce a trecut ea.

După cum era de aşteptat, tânăra balerină a susţinut că problema sa i-a cauzat mari probleme de integrare la şcoală pentru că întotdeauna colegii au fost foarte răutăcioşi şi au făcut glume pe seama căderii părului. Pe lângă toate acestea, când femeia l-a cunoscut pe cel ce i-a devenit apoi soţ, a evitat să îşi prindă părul în prezenţa sa timp de şase luni, fiind extrem de jenantă de porţiunile in care nu mai avea podoaba capilară.

Este clar că astfel de probleme pot lăsa sechele destul de mari persoanelor în cauză, iar pentru a evita astfel de situaţii delicate, este bine să fii informată şi să iei mereu deciziile corecte în ceea ce priveşte podoaba ta capilară.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button