Home  /  Boli   /  Cercetătorii au identificat o genă care luptă împotriva cancerului de colon

Cercetătorii au identificat o genă care luptă împotriva cancerului de colon

Cancerul la colon este o tumoră malignă ce poate sa apără pe o leziune precursoare al unui cancer malign, cum ar fi polipii, spre exemplu. Acest tip de cancer este întâlnit atât la bărbați cât și la femei. După cum spuneam, majoritatea acestor cancere pornesc de la adenomuri sau polipi. Aproximativ 80% dintre cazuri sunt sporadice, doar 20% fiind moștenite.

Medicina modernă, cu progresele sale extraordinare din ultimii ani, a descoperit o genă care luptă împotriva cancerului de colon. Specialiştii au descoperit că această genă poate fi activată cu ajutorul medicamentelor anti-inflamatoare, precum aspirina.

Această genă are o calitate cu totul extraordinară, deoarece atunci când este activată forţează celulele maligne din tumori să se transforme în celule benigne. Specialiştii speră ca această descoperire să ducă la conceperea unor noi măsuri preventive împotriva cancerului de colon.

Studiile anterioare au arătat că folosirea regulată a medicamentelor anti-inflamatoare non-steroidale reduc semnificativ riscul de a dezvolta tumori canceroase, însă acestea vin la rândul lor cu efecte secundare, precum ulcerul. Acum, oamenii de ştiinţă încearcă să reproducă efectele benefice ale acestor medicamente fără efectele secundare.

Pentru cei interesaţi, studiul a fost publicat în prestigiosul jurnal Oncogene, unul dintre cele mai importante publicaţii dedicate cercetării anti-cancer.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button