Trei remedii puternice împotriva răcelii
În sezonul rece gripa nu întârzie să-şi facă simtită prezenţa. Iţi prezentăm câteva remedii naturale care pot înlocui cu succes multitudinea de medicamente existente pe piaţă:
Fructele, frunzele sau florile de soc
Unul dintre cele mai bune plante antivirale, fie că este vorba de fructele, frunzele sau florile de soc, oferă sistemului imunitar ajutorul de care are nevoie pentru a combate răceala şi gripa.
Specialiştii în domeniu susţin că un extract alcoolic de soc s-a dovedit a fi eficient în cadrul testelor de laborator împotriva a zece tipuri de virus gripal. În plus, a redus durata simptomelor gripei cu trei-patru zile.
Se folosesc două linguriţe de fructe sau frunze uscate pentru fiecare ceaşcă de apă clocotită. Bea o ceaşcă de trei ori pe zi, de la primele semne de răceală sau gripă.
Consumă cel mai puternic antibiotic natural
Usturoiul are calităţi extraordinare fiind recunoscut pentru efectul antimicrobian. Zdrobeşte un căţel de usturoi şi amestecă-l cu o linguriţă de miere. Ia cel puţin unul pe zi, de la primele simptome de răceală.
Consumă ceai de coada şoricelului
Coada şoricelului este cunoscută drept plantă diaforetică, contribuind la declanşarea procesului de transpiraţie. Pielea este cel mai mare organ de detoxifiere, iar în unele cazuri cu febră ridicată şi infecţie puternică, transpiraţia este una dintre cele mai bune moduri în care organismul îşi poate regla temperatura şi elimina toxinele. Experţi în fitoterapie recomandă folosirea acestei plante în combinaţie cu ghimbir sau echinaceea pentru a combate infecţiile.
Adaugă o linguriţă de plantă uscată la o ceaşcă de apă fierbinte. Bea trei căni pe zi, de la primele semne de răceală sau gripă.