Home  /  Boli   /  Cum depistăm reacţiile alergice?

Cum depistăm reacţiile alergice?

Alergiile sunt mai frecvente şi mai agresive ca niciodată, iar de cele mai multe ori simptomele seamănă cu cele ale altor boli, ceea ce face ca acestea să se trateze foarte greu. Având în vedere, poluarea în care trăim, alimentaţia din ce în ce mai puţin sănătoasă şi stresul cotidian, care contribuie serios la scăderea sistemului imunitar, aceste afecţiuni nu sunt deloc ieşite din comun, astăzi.

Iată care sunt cele mai întâlnite simptome în ceea ce priveşte alergiile:

Simptome asemănătoare răcelii

Tusea frecventă poate fi semnul unei alergii. În cazul unei răceli, tușitul vine împreună cu durere în gât și inflamații, dacă acest lucru nu se întâmplă ar putea fi vorba despre ingerarea unei substanțe care nu ți-a priit.

Apariţia urticarie

Atunci când apare o iritație în perioada călduroasă a anului, primul gând se îndreaptă spre înțepăturile de insecte sau la căldura prea mare. Cu toate acestea, este important de știut că și un țânțar poate provoca reacții alergice. Ar trebui să fii atent și la părțile de piele care vin în contact direct cu pielea, pentru că dacă ești iritat în zona respectivă este posibil să ai alergie la materialul din care sunt făcute hainele sau la detergentul pe care îl folosești.

Mâncărimi ale ochilor și umflarea cearcănelor

Mâncărimea ochilor și umflarea lor se afla printre cele mai întâlnite simptome ale alergiilor. Acest lucru se întâmplă de la polen sau animale. Atenţie la umflăturile de sub ochi și din alte părți ale corpului, deoarece asta indică o alergie la ceva ce ai mâncat.

Una peste alta, doctorul alergolog este cel mai în măsură să identifice substanțele care ți-au provocat aceste simptome, mai ales dacă vei ține un jurnal în care să descrii reacțiile alergice pe care le-ai avut, împrejurările în care s-au întâmplat și ce ai făcut înainte de a le observa.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button