Home  /  Boli   /  Ce trebuie să faci pentru a evita acumularea kilogramelor în plus de sărbători

Ce trebuie să faci pentru a evita acumularea kilogramelor în plus de sărbători

Ştim cu toţii că tentaţia bunătăţilor din preajma sărbătorilor este mare, dar asta nu înseamnă că trebuie să cedăm în faţa ei fără să luam în considerare efectele ulterioare asupra organismului nostru.

Pentru a evita problema kilogramele în plus, şi nu numai, iţi enumerăm câteva aspecte demne de pus în practică:

Ai grijă la marimea porţiilor

Farfuriile mari şi lingurile mari sunt o problemă. Marimea acestora ne pot imbia spre a mânca mai mult decât avem nevoie. De asemenea, se spune că farfuriile albastre taie pofta de mâncare. Aici este de discutat, însă unele persoane spun că acest truc funcţionează.

Mănâncă încet

Asta este o practică pe care ar trebui s-o respecţi indiferent de masa pe care o iei. Nutriţioniştii ne învaţă să mâncăm încet, savurând preparatele, iar în acest fel cu siguranţă ne vom sătura mai repede cu mâncare mai puţină. Cercetătorii de la Universitatea Medicala Harbin din China au descoperit că persoanele care şi-au mestecat hrana de aproximativ 40 de ori au consumat cu 12% mai puţin decât cei care au mestecat-o de aproximativ 15 ori.

Bea din pahare înalte

Nu trebuie să uităm că alcoolul îngraşă şi nu este greu să adaugi sute de calorii nedorite când te pui pe băut. Dacă bei din pahare înalte te vei putea minţi că ai de fapt mai mult alcool în pahar decât ai cu adevărat, prin comparaţie unul mai mic şi larg. Aceeaşi regulă o poşi folosi şi dacă ai tendinţa de a bea multă cafea, foloseşte căni mai înainte şi subţiri.

Nu ‘’ciuguli’’ între mese

Evită să stai aproape de produsele pe care le poţi ‘’ciuguli’’ cu uşurinţă dacă simţi că nu te poţi controla prea uşor când vine vorba de mâncare. Cand ai mâncare la îndemână, şansele să te ‘’infigi’’ în ceva bun sunt destul de mari şi probabil că acea gustare va fi ocazia în care caloriile se vor aduna . Alimentele acestea mici, consumate în cantităţi mari, se vor transforma uşor într-o masă prea copioasă dacă nu ai grijă.

Nu renunţă la mişcare în această perioadă

Este indicat să nu uiţi, mai ales în perioada sărbătorilor, că sportul va avea o importanţă extrem de mare. Mâncarea intră inevitabil în ecuaţia care va determina dacă te îngraşi, te menţii sau slăbeşti de sărbători.

Nu neglija antrenamentele pentru că ele iţi vor permite să mai mănânci o felie de tort şi iţi vor accelera metabolismul pentru a nu suporta consecintele nefaste ale unor plăceri culinare nepermise în mod obişnuit.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button