Home  /  Boli   /  Durerile de spate pot fi cauzate de situaţii considerate inofensive

Durerile de spate pot fi cauzate de situaţii considerate inofensive

Durerile de spate pot fi de origine musculară, nervoasă, articulară sau osoasă. Acestea furnizează informaţii esenţiale despre starea generală de sănătate a organismului. Aşadar, când prezentaţi o astfel de durere este indicat să vă întrebaţi care sunt factorii declanşatori ai acesteia.

Există însă unele activităţi care la prima vedere par inofensive, dar care ne pot crea serioase probleme cu spatele:

Folosirea îndelungată a telefonului

Folosirea exagerată a telefonului pe parcursul unei zile, indiferent că vorbeşti la el sau stai pe reţelele de socializare, ne determină să stăm într-o postură greşită, postură în care se pune prea multă presiune pe ceafă, ceea ce duce, pe termen lung, la apariţia durerilor de spate.

Salteaua pe care dormim

Saltea pe care dormim este extrem de importantă pentru un somn odihnitor. Dacă salteaua nu iţi oferă o postură a corpului adecvată, problemele cu spatele nu vor întârzia să apară. Spre exemplu, specialiştii susţin faptul că dormitul pe o saltea moale dublează riscul apariţiei durerilor de spate.

Efectuarea anumitor treburi casnice

Studiile recente au dovedit că activităţile precum spălatul vaselor sau al podelelor cu mopul îţi solicită foarte tare coloana vertebrală, provocând probleme în zona respectivă.

Ţigările

Fumatul nu îţi afectează numai sistemul respirator, ci afectează şi vascularizarea din zona lombară, provocând îmbătrânirea prematură a discurilor intervertebrale.

Purtarea şlapilor

Despre pantofii cu toc ştie toată lumea că pot afecta coloana femeilor provocând dureri de spate, însă nu la fel de multe persoane cunosc faptul că purtarea şlapilor poate avea aceeaşi consecinţă. Atunci când suntem încălţaţi în şlapi, paşii făcuţi sunt mai scurţi, aşa că picioarele, şoldurile şi muşchii din zona lombară devin tensionaţi.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button