Home  /  Boli   /  Cum ar trebui să spălăm fructele şi legumele pentru a evita orice risc de îmbolnăvire

Cum ar trebui să spălăm fructele şi legumele pentru a evita orice risc de îmbolnăvire

Fructele şi legumele fac parte din alimentaţia noastră zilnică şi este foarte important, înainte de a le consuma, să le spălăm corect. O altă problemă este reprezentată de faptul că fructele şi legumele comercializate în pieţe sunt tratate cu tot felul de ierbicide şi pesticide, astfel încat să ajungă mai rapid la maturitate.

Chimicalele folosite în creşterea şi maturizarea vegetalelor sunt dăunătoare pentru sănătate, astfel încât se impune găsirea unor soluţii pentru eliminarea lor.

Foloseşte apa cu bircarbonat

Ca să eviţi riscurile legate de contaminarea fructelor şi vegetalelor, tot ce trebuie să faci este să le speli cât mai bine. Pune o linguriţă de bicarbonat de sodiu la trei litri de apă, apoi scufundă-le în această soluţie şi spală-le.

Ţine-le în apă câteva minute

Fiind tratată cu clor, apa de la robinet are proprietăţi antibacteriene. Foloseşte această apă pentru a curăţa fructele şi legumele, lăsâdu-le într-un vas cu apă timp de 15 minute, dar nu mai mult, ca să nu distrugi vitaminele.

Foloseşte detergenţi naturali

În magazine există detergenţi naturali la care poţi apela, dar mult mai simplu este să iţi pregăteşti propriile remedii naturale. Pune într-un vas un pumn de sare, 150 ml de suc de lămâie, trei linguri de oţet şi apă şi vei obţine o soluţie extrem de eficinetă pentru îndepărtarea pesticidelor şi ierbicidelor. Amestecă apa oxigenată cu apa de la robinet şi pulverizează soluţia peste fructe şi legume şi vei distruge imediat chimicalele.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button