Home  /  Boli   /  Alimentul banal care iţi detoxifică eficient ficatul

Alimentul banal care iţi detoxifică eficient ficatul

Principala misiune a ficatului este să elimine toxinele din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect. El trebuie, însă, stimulat să facă aceste lucruri. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care conduc la o suprasolicitare a ficatului şi la încărcarea lui cu toxine.

Pentru detoxifierea ficatului, poţi lua în calcul şi remediile cu usturoi. Nu ai nevoie decât de un căţel de usturoi şi miere, cât pentru a umple un borcan de dimensiuni medii. Curăţă usturoiul şi taie-l pe jumătate. Pune-l tăiat în borcan şi acoperă cu miere, inchide recipientul ermetic şi lasă la macerat o săptămână. Este indicat să consumi câte o lingură din amestec pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă, timp de trei luni de zile.

De asemenea, un alt preparat pe bază de usturoi la care se adaugă  ghimbir şi lămâie ajută la detoxificarea ficatului. Ai nevoie de doi căţei de usturoi, două lămâi, jumătate de rădăcină de ghimbir răzuită şi un litru de apă. Spală lămâile, taie-le felii şi pune-le în blender împreună cu usturoiul şi ghimbirul. Amestecă până obţii o pastă omogenă, pe care o răstorni într-o oală în care torni apă şi pui la fiert. După ce a dat în clocot, ia de pe foc şi lasă la răcit. Toarnă lichidul într-un recipient de sticlă şi bea câte un pahar cu două ore înainte de masă, pe stomacul gol. Cura ar trebui să dureze aproximativ trei luni de zile.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button