Home  /  Boli   /  S-a descoperit o cale prin care organismul poate să ardă mai multe calorii

S-a descoperit o cale prin care organismul poate să ardă mai multe calorii

Despre obezitate se scrie de zeci de ani ca despre una dintre principalele cauze declanşatoare ale celor mai mortale boli ale societății de astăzi – bolile cardiovasculare și cancerul. Obezitatea este un factor de risc pentru amândouă, iar specialiștii cred că în scurtă vreme va fi pe locul întâi în topul cauzelor.

Din aceast motiv tot mai mulţi oameni de ştiinţă încercă să găsească o soluţie pentru a putea stopa această problema care stă la baza a nenumărate boli. Se pare că încercările lor sunt cu un pas mai aproape de a fi răsplătite, deoarece a fost  găsi un „leac’’ pentru obezitate, după ce au descoperit o cale prin care pot convinge organismul să ardă mai multe grăsimi.

Specialiştii au identificat un aşa numit „comutator” care permite enzimelor care ard grăsimi să lucreze într-un ritm sporit, de trei ori mai accelerat decât cel obişnuit.

Practic, abilitatea de a controla acest mecanism prezintă implicaţii semnificative în ceea ce priveşte tratarea afecţiunilor provocate de obezitate, precum bolile cardiovasculare sau atacurile cerebrale, şi chiar a problemelor de piele, precum acneea.

Enzimele sunt minuscule şi sunt numite „molecule-muncitor’’, deoarece controlează o varietate de funcţii ale celulelor. Până acum se credea că enzimele funcţionează în mod continuu, dar cu grade diferite de eficienţă. Realitatea este că aceste enzime prezintă întotdeauna acelaşi grad de eficienţă, însă nu sunt active tot timpul.

Practic, enzimele care au ca sarcină arderea grăsimilor, funcţioneaza doar 15% din timp. Punând în practică această nouă descoperire, cercetătorii au menţinut active enzimele pentru 45% din timp.

Această realizare extraordinară este pe cale să ducă la conceperea unui medicament anti-obezitate care ar stimula enzimele să ardă mai multe grăsimi decât în mod obişnuit.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button