Home  /  Boli   /  Află ce băutură apără femeile de cancerul de colon

Află ce băutură apără femeile de cancerul de colon

Cancerul de colon afectează intestinul gros, situat în partea inferioară a sistemului digestiv. Adesea, evoluează împreună cu o altă formă de cancer, cel rectal, localizat la nivelul ultimei porţiuni a colonului. Factorii genetici, dar, în principal, dieta nepotrivită, alcoolul şi tutunul cresc considerabil riscul îmbolnăvirii.

O veste bună ne oferă oamenii de ştiinţă care afirmă că femeile care beau două sau trei cafele pe zi işi reduc la jumătate riscul de a face cancer la colon comparativ cu cele care nu beau deloc, în timp ce la bărbaţi, cafeaua nu are niciun fel de efect benefic.

Cercetătorii au studiat datele obţinute în urma unei analize desfăşurate în rândul a 96.000 de femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, pe o perioadă de 12 ani, începând din anul 1990.

Deocamdată mecanismul prin care cafeaua ar putea preveni cancerul la colon este necunoscut. Totuşi, conform cercetătorilor, conţinutul cofeinei ar putea stimula funcţionarea colonului sau efectul ar putea fi datorat proprietăţilor antioxidante ale cafelei.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button