Home  /  Boli   /  Un căţel te poate ajuta să slăbeşti

Un căţel te poate ajuta să slăbeşti

Orice stăpân de animal de companie ştie cât de multă dragoste şi energie pozitivă are acesta de oferit. Ceea ce foarte puţini dintre noi ştim este faptul că animalele de companie sunt un important beneficiu pentru sănătatea trupului, dar mai ales a minţii.

Un nou studiu realizat de către cercetători a scos la iveală faptul că proprietarii de câini au parte, foarte adesea, de mult mai mult exerciţiu fizic decât persoanele care merg regulat la sală.

În cadrul studiului, efectuat pe nu mai puţin de 5000 de persoane din Marea Britanie, dintre care 3000 aveau câte un câine, 57% dintre aceştia din urmă au declarat că plimbările cu căţelul reprezintă principala formă de exerciţiu fizic pentru ei, iar trei sferturi au afirmat că preferă să plimbe câinele decât să meargă la sală.

Persoanele care nu aveau câini, dar făceau mişcare, exersau, în medie, cam o ora şi 20 de minute pe săptămână, fie mergând la sală, fie făcând alergări sau plimbări pe jos. Îngrijorător este faptul că 47% dintre cei care nu aveau un câine au declarat că nu fac deloc mişcare.

La polul opus, proprietarii de câini işi scoteau animalele la plimbare, in medie, 30 de minute pe zi, ceea ce reprezintă un exercitiu fizic considerabil, moderat, dar sănătos.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button