Home  /  Boli   /  Află cum poţi scăpa de răceală într-o singură zi

Află cum poţi scăpa de răceală într-o singură zi

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când cineva este bolnav într-un birou, spre exemplu, în doar patru ore poate contamina cu virusul infecţios suprafeţele cu care vine în contact (manere, cafetieră, copiator, uşa frigiderului, etc).

Având în vedere că sezonul gripelor a început, iată câteva sfaturi împotriva microbilor care pot provoca tuse, febră şi dureri:

Atunci când nu sunt tratate la timp, gripele şi răcelile se pot transforma în boli periculoase care iţi afectează organismul pe termen lung. Acest remediu natural te ajută să scapi de problemele de sănătate, iţi întăreşte sistemul imunitar şi previne răcelile. Ai nevoie doar de suc de lămâie, miere şi ceapă pentru a-l prepara.

Ceapa conţine o parte din componentele active care se găsesc şi în usturoi, cu proprietăţi de stimulare a imunităţii şi care acţionează ca un anti-inflamator, antibiotic şi expectorant natural.

Lamaile conţin vitamina C, care stimulează protecţia naturală a corpului, reducând flegma din plămâni, iar mierea tratează iritaţiile şi mâncărimile, având proprietăţi anti-fungile, antibacteriene şi antivirale.

Ingrediente: o ceapă, sucul de la o lămaie, două linguri de miere şi două căni de apă.

Mod de preparare

Taie ceapa în bucăţi şi adaug-o în apă. Fierbe timp de 15 minute, apoi ia de pe foc şi lasă 10 minute la răcit. Strecoară şi adaugă mierea. La final, pune sucul de lamaie. Acest amestec se consumă de trei ori pe zi pentru ca efectele să fie vizibile.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button