Home  /  Boli   /  A fost descoperită o nouă afecţiune de care suferă milioane de copii

A fost descoperită o nouă afecţiune de care suferă milioane de copii

Un medic ORL din america a tratat timp de mulţi ani copii care aveau, în ansamblu, o stare de sănătate bună, dar care sufereau cronic de oboseală, constipaţie, aveau gâtul iritat şi nasul înfundat ori le curgea nasul. Medicul a numit această boală „lapte şi fursecuri” şi se datorează unui comportament alimentar dăunător.

Vazând că în urma tratamentelor starea acestor copii nu se îmbunătăţea a început să pună întrebări legate de stilul de viaţă al acestor copii, sperând să descopere cauza ascunsă a acestor probleme.

Astfel, a studiat alimentaţia acestor copiii şi a constatat că mulţi dintre aceştia mâncau, de-a lungul zilei, cantităţi mari de lactate şi dulciuri, iar seara luau o gustare – adesea lapte şi biscuiţi sau fursecuri, chiar înainte de a merge la culcare.

Medicul a descoperit că acest obicei avea consecinţe nocive, deoarece mâncarea înghiţită chiar înainte de culcare se întorcea din stomac în esofag şi faringe – reflux gastro-esofagian – determinând iritarea gâtului, din cauza acidului prezent în conţinutul gastric, simptome asemănătoare cu cele din guturai şi alergii şi probleme de somn.

După ce doctorul a recomandat eliminarea lactatelor şi a dulciurilor înainte de culcare, starea copiilor s-a îmbunătăţit semnificativ. Astfel, părinţii trebuie să fie foarte atenţi la alimentaţia de seară a copiilor şi să evite alimente precum cele specificate mai sus.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button