Home  /  Boli   /  Acneea poate fi tratată prin alimentaţie

Acneea poate fi tratată prin alimentaţie

Există câteva afecţiuni medicale cu care fiecare om se confruntă cel puţin o dată în viaţă. Una dintre cele mai frecvente rămâne acneea: la orice vârstă, dar în special în perioada adolescenţei, cu precădere pe suprafaţa tenului. Inestetice, dar şi incomode pentru întregul organism, aceste coşuri pot fi înlăturate prin diferite metode.

De cele mai multe ori pielea trădează, uneori, regimul alimentar pe care îl adopţi. Există, astfel, alimente care te ajută să scapi de acnee, aşa cum sunt şi altele care sporesc predispoziţia la apariţia coşurilor.

O măsură excelentă de prevenire a acneei este monitorizarea atentă a alimentaţiei. Ceea ce consumi în fiecare zi se va reflecta în starea tenului tău.

Pentru a-ţi curăţa pielea de inestetica acnee, este foarte important să acţionezi din interior, eliminând alimentele rafinate, pe bază de carbohidraţi, zahăr sau lactate.

De asemenea, specialiştii recomandă să includem în dietă alimente cu proprietăţi antiinflamatorii, precum carnea de peşte, verdeţuri, ghimbir sau turmeric.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button