Home  /  Boli   /  Ciclurile neregulate pot cauza cancer ovarian

Ciclurile neregulate pot cauza cancer ovarian

Conform ultimilor cercetări realizate femeile tinere cu perioade menstruale neregulate pot avea un risc mai mare de a dezvolta cancer ovarian. Noua cercetare oferă drept dovezi ciclurile menstruale anormal de lungi sau lipsa periodică a ciclului menstrual, aceşti factori pot creşte riscul de cancer ovarian. De asemenea, ei au contestat ipoteza că riscul creşte progresiv odată cu un număr mai mare de ovulaţii.

Deşi cancerul ovarian constituie doar 3% din toate cazurile de cancer la femei, acest tip este cauza principală a deceselor provocate de cancer. Mai puţin de jumatate din toate femeile diagnosticate cu cancer ovarian supravieţuiesc mai mult de cinci ani de la aflarae diagnosticului.

De asemenea, mai mult de jumătate din toate cazurile de cancer ovarian sunt diagnosticate la femeile de peste 63 de ani, astfel că vârsta este de asemenea un factor de risc. Ereditatea este un alt factor de risc, până la 15% dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian au cel puţin un factor de risc genetic.

Cercetările au analizat datele de la aproximativ 15.000 de femei, care s-au înscris într-un studiu de sarcină în 1959. Acest studiu a cautat să identifice riscurile bolii pe durata de viaţă a mamelor şi a copiilor lor.

Neregularitatea menstruală este definită ca o durată mai lungă de 35 de zile a ciclului menstrual. La începutul studiului, femeile, care aveau în medie 26 de ani, au declarat într-un raport de 13% că au perioade de neregularitate menstruală.

In urmatorii 50 de ani, 116 femei au dezvoltat cancer ovarian, dintre care 84 au murit. Femeile ce au înregistrat tulburări ale ciclului menstrual au fost aproape de două ori mai susceptibile, decât femeile cu perioade menstruale normale, să dezvolte cancer ovarian şi să moară până la vârsta de 70 de ani.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button