Home  /  Boli   /  Află care sunt cele două alimente ce reduc riscul de cancer ovarian

Află care sunt cele două alimente ce reduc riscul de cancer ovarian

Cancerul ovarian este o tumoare malignă care se dezvoltă în ovare. Ca şi alte forme ale cancerului, cancerul ovarian este o boală grea şi periculoasă. Potrivit estimărilor actuale, în fiecare an, în lume, de cancer ovarian se îmbolnăvesc mai mult de 200.000 de femei.

În urma unui studiu realizat de către cercetători pe aproximativ 172.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani, au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Practic, consumul regulat de ceai negru şi suc de portocale poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian cu până la 31%, datorită conţinutului de flavonoide, compuşi chimici antioxidanţi, potrivit studiului realizat.

Pentru femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%, potrivit potrivit aceluiaşi studiu.

Totuşi, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button