Home  /  Boli   /  Află cum poate fi redusă obezitatea în rândul copiilor

Află cum poate fi redusă obezitatea în rândul copiilor

Cercetătorii au realizat un studiu în care au analizat dieta a aproximativ 3000 de copii cu vârste cuprinse între doi şi nouăsprezece ani, şi au constatat că dacă aceştia ar bea mai puţine băuturi dulci, obezitatea în rândul acestor categorii de vârstă ar putea fi redusă considerabil.

Copiii consumau, în medie, 235 de calorii provenite din băuturi îndulcite, de tipul băuturilor răcoritoare cu adaos de zahăr. Interesant a fost faptul că, atunci când din dietă au fost eliminate aceste băuturi, participanţii nu au simţit nevoia de a compensa “pierderea” lor cu  un numar echivalent de calorii din alimente. Cu alte cuvinte nu au mâncat mai mult. Astfel, reducerea caloriilor inutile provenite din băuturile dulci ar putea fi o metodă eficientă de prevenire a obezităţii în rândul copiilor.

De asemenea cercetarea a arătat că acele calorii “lichide” provenite din băuturile dulci contribuie în mai mare măsură la apariţia obezităţii decât caloriile provenite din alimente solide. Altfel spus, ceea ce bem ne îngraşă mai mult decât ceea ce mâncăm.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button