Home  /  Boli   /  Seminţele de pepene roşu tratează pietrele la rinichi

Seminţele de pepene roşu tratează pietrele la rinichi

Pepenele roşu aduce organismului numeroase beneficii datorită conţinutului de substanţe nutritive pe care le posedă. Pepenele roşu conţine numeroase vitamine, A, B, C şi PP, dar şi de magneziu, potasiu şi fier. Mai conţine licopină, o substanţă cu un puternic efect antioxidant şi cu efect în reducerea riscului de apariţie a diverselor tipuri de cancer.

Calităţile sale nu se rezumă însă doar la miezul gustos şi răcoritor, ci şi la seminţele pe care le conţine. Sâmburii de pepene roşu conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai pietre la rinichi, poţi încerca o cură din seminţe uscate. Se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau două-trei linguri pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de zece zile, de trei ori pe lună.

Seminţele de pepene verde sunt foarte bogate în proteine, în 150 de grame de seminţe uscate sunt 30,6 grame de proteine ceea ce reprezintă 61 la sută din valoarea zilnică recomandată. Proteinele din seminţele de pepene verde conţin aminoacizi esenţiali, printre care cei mai importanţi sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială şi de a ameliora suferinţele arterelor mici. De asemenea, semintele conţin şi triptofan, acid glutamic, şi lizină.

Un alt aspect important care trebuie punctat în ceea ce priveşte seminţele de pepene roşu este cantitatea de grăsimi sănătoase pe care acestea le conţin. În 150 de grame de seminţe uscate, sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, şi omega 3 şi omaga 6.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button