Home  /  Boli   /  Tumorile tiroidiene nu pot fi asociate cu cancerul

Tumorile tiroidiene nu pot fi asociate cu cancerul

Oamenii de ştiinţă au descoperit că tumorile tiroidiene nu pot fi încadrate în categoria cancerelor. Practic, noile descoperiri ar putea însemna evitarea tratamentului cu iod radioactiv şi a intervenţiilor chirurgicale dureroase care se fac în prezent, ca unică şansă de recuperare pentru această afecţiune.

Având în vedere faptul că pacienţii cu tumori tiroidiene nu vor mai fi consideraţi ca având cancer, sistemul medical va economisi bani, întrucât tratamentele scumpe care sunt aplicate în prezent acestor persoane nu îşi mai au locul, fiind ineficiente.

Practic, este pentru prima dată în epoca modernă când un tip de cancer este reclasificat, iar aceasta descoperire este deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de boli ale tiroidei.

În cadrul studiului au fost incluse şi analizate 268 de tumori, de către un grup de specialişti oncologi şi patologi, dovedindu-se faptul că tumorile tiroidiene nu îndeplinesc criteriile de diagnostic necesare pentru a fi incluse în categoria celor canceroase.

Specialiştii sunt conştienţi acum de faptul că nomenclatura unei boli ar trebui să reflecte riscurile clinice ale acestei boli şi manifestările sale şi nu trebuie să fie dată doar în funcţie de cercetarea la microscop. Astfel, o tumoră nu ar trebui clasificată drept canceroasă având în vedere doar aspectul ei, iar medicii susţin că această tactică trebuie aplicată în cazul tuturor bolilor.

Tumorile tiroidiene sunt un tip de tumori rare care se dezvoltă sub forma unor umflături nedureroase pe gât. Cazurile de tumori tiroidiene sunt mai des întâlnite în cazul femeilor, iar explicaţia pare să fie legată de hormoni.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button