Home  /  Boli   /  Liftingul facial iţi întinereşte chipul dar nu te face neapărat mai atractivă

Liftingul facial iţi întinereşte chipul dar nu te face neapărat mai atractivă

Liftingul facial reprezintă cea mai cuprinzătoare metodă de tratare a ridurilor cauzate de îmbătrânire. Operaţia variază de la intervenţii minim-invazive la proceduri extensive, sofisticate. Prin liftingul facial se înlătură pielea în exces, se întăresc ţesuturile subcutanate şi muşchii şi se repoziţionează pielea pe faţă şi gât. Poate corecta pungile de sub pleoapele inferioare, liniile de marionetă, guşa sau aspectul de bărbie dublă.

Cu toate acestea, în urma unui studiu recent, cercetătorii afirmă ca liftingul facial întinereşte doar cu trei ani şi nu ameliorează gradul de atractivitate al pacientelor. Practic, operaţiile plastice au ca rezultat un aspect întinerit al feţei, însă îmbunătăţirile generale sunt foarte mici.

Cu cât sunt efectuate mai multe operaţii plastice, cu atât aspectul feţei devine mai tânăr, afirmă specialiştii în domeniu. Totuşi, aceştia nu au remarcat nicio schimbare semnificativă a gradului de atractivitate a pacientelor după acele operaţii.

Realizatorii studiului susţin că medicii specializaţi în chirurgia plastică evită de multe ori să le spună pacientelor că vor arăta mai tinere şi mai atractive, din cauza faptului că în acest domeniu al chirurgiei nu au fost realizate prea multe studii ştiinţifice obiective. În schimb, pacientelor li se spune că vor arăta „mai proaspete” şi „mai puţin obosite”.
Nu există niciun dubiu, însă, că veritabila explozie a numărului de operaţii estetice realizate în ultimii ani s-a datorat aşteptărilor pacientelor care doresc să arate mai tinere, să devină mai frumoase şi să obţină un avantaj competitiv în cursa cu „rivalele” de la locul de muncă şi nu numai.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button