Home  /  Boli   /  Ai grijă de sistemul tău imunitar!

Ai grijă de sistemul tău imunitar!

În zilele noastre medicina combate bolile direct prin intermediul medicamentelor, al operaţiilor şi prin alte tipuri de terapii, însă adevărata sănătate poate fi atinsă doar prin menţinerea unui sistem imunitar care funcţionează corect. Acest lucru îl obţii printr-un stil de viaţă sănătos.

Iată care sunt cele mai importante sfaturi de urmat pentru a avea un sistem imunitar puternic:

Somnul este vital

Somnul este extrem de important, deoarece în timpul acestuia organismul se luptă cu bacteriile şi virusurile existente, de aceea, dacă dormi puţine ore, corpul nu va avea timp să le combată. Încearcă să dormi între şapte şi opt ore pe noapte pentru a avea un sistem imunitar puternic, în caz contrar, când se va răci vremea, vei răci mult mai uşor.

Nu ocoli exerciţiile fizice

Un organism privat de exerciţiile fizice va avea probleme cu sistemul imunitar. Spre exemplu, infecţiile tractului respirator se vindecă cu aproximativ 40% mai greu la persoanele care fac sport o dată pe săptămână, comparativ cu cele care fac mişcare aproape în fiecare zi. De asemenea, simptomele sunt mai severe la cei sedentari. Dacă nu ai timp să mergi la sală, evită să stai toată ziua pe scaun când eşti la serviciu şi fă o mică plimbare în pauza de masă.

Evită pe cât posibil stresul

Dacă laşi grijile cotidiene să-ţi afecteze timpul liber, sistemul tău imunitar va deveni vulnerabil. Oamenii care sunt în permanenţă stresaţi au şanse mai mari să dezvolte boli sau răceli.

Băuturile alcoolice scad imunitatea

Nu este o noutate faptul că un consum excesiv de băuturi alcoolice slăbeşte organismul, care nu mai luptă împotriva infecţiilor. Celulele albe din sânge nu vor mai fi la fel de puternice în lupta cu bacteriile şi corpul va deveni ineficient în a produce celule care să identifice şi să omoare virusurile.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button