Home  /  Boli   /  Odată cu înaintarea în vârstă creşte asimetria facială

Odată cu înaintarea în vârstă creşte asimetria facială

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire care are implicaţii importante pentru rejuvenarea facială şi procedurile de reconstrucţie. Aceştia au realizat un studiu care a dmonstrat că asimetria dintre cele două părţi ale feţei creşte odată cu vârsta.

Tehnicile digitale de imagistică 3D arată o creştere subtilă, dar semnificativă a asimetriei faciale, în special în două treimi din faţă, în partea inferioară.

Studiul a fost a fost publicat recent în jurnalul Plastic and Reconstructive Surgery. Practic, corelaţia observată dintre creşterea asimetriei faciale şi vârstă poate fi utilă ca ghid în operaţiile estetice.

Experţii au realizat imagini detaliate a 191 de voluntari cu vârstele între 4 luni şi 88 de ani. Cercetătorii au calculat apoi gradul de asimetrie între cele două părţi ale feţei.

Imagistica digitală le-a permis cercetătorilor să realizeze niveluri foarte subtile de asimetrie, chiar şi de o fracţie dintr-un milimetru.

Măsurătorile au arătat o creştere mică dar previzibilă a asimetriei – cu 0,06 mm pentru fiecare deceniu trăit. Asimetria facială nu a variat în funcţie de rasă sau sex.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button