Home  /  Boli   /  Află ce ar trebui să faci pentru a îmbătrâni sănătos

Află ce ar trebui să faci pentru a îmbătrâni sănătos

Imbătrânirea este un proces continuu care debutează la naştere şi continuă în toate etapele vieţii. Inglobeaza atât componenta pozitivă a dezvoltării, cât şi componenta negativă, declinul.

Specialiştii susţin că secretul unei îmbătrâniri sănătoase şi independentă este activitatea fizică regulată. Aceasta nu numai că menţine organismul puternic dar ţinându-l în mişcare protejează şi îmbunătăţeşte starea emoţională şi cognitivă. Persoanele care evită sedentarismul se implică în activităţi intelectuale şi ţin legătura cu cei dragi sunt mult mai puţin predispuşi la anxietate,depresie, pierderea memoriei pentru perioade scurte de timp (declin cognitiv) şi îmbolnăvire în general.

Pe lângă evitarea sedentarismului, pentru a se atinge o stare de bine, se recomandă evitarea unor obiceiuri care accelerează îmbătrânirea şi care sunt factori de risc pentu apariţia unor boli cum ar fi: dieta bogată în sare sau grăsimi, fumatul, abuzul de alcool, abuzul de droguri. De asemenea, este de menţionat faptul ca bolile cu transmitere sexualaă pot afecta pe oricine, la orice vârstă.

Fiecare trebuie să se implice activ în luarea deciziilor legate de propria sănătate, să înveţe cât mai multe despre propria persoană şi să-şi gestioneze informaţiile medicale personale şi tratamentul. Pentru a primi cele mai bune îngrijiri medicale trebuie efectuate toate examenele fizice, screening-urile şi toate vaccinările recomandate.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button