Home  /  Boli   /  Muzica este ca un medicament pentru organism

Muzica este ca un medicament pentru organism

Muzica joacă un rol important în vieţile nostre, de vreme ce o ascultăm la muncă, în timpul exerciţiilor, când suntem fericiţi sau când căutăm fericirea, când suntem supăraţi sau când încercăm să ne explicăm mai bine sentimentele şi simţirile.

Pe lângă faptul că dă o stare de bine şi reduce stresul, muzica lentă reduce ritmul cardiac şi îmbunătăţeşte producerea hormonului de creştere, care duce, la rândul lui, la întărirea sistemului imunitar reducând inflamaţia.

Studiile din domeniul educaţiei au arătat că muzica ascultată la vârste fragede stimulează buna funcţionare a creierului la copii şi ajută la creşterea performantelor verbale. Muzica are deci beneficii asupra sănătăţii mentale, iar aici există două tipuri de terapii: muzica vazută ca expresie a sinelui (cu proprietăţi de vindecare) şi muzica văzută ca formă de comunicare cu cei din jur. Aşa cum am spus şi mai înainte, muzica are această calitate de a-i ajuta pe indivizi să descopere mai lesne care sunt problemele de ordin emoţional care nu le dau pace.

De asemenea, muzica îi ajută pe cei aflaţi în suferinţă să treacă mai uşor peste durere, ajută la buna funcţionare a aparatului respirator şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Muzica este deseori folosită ca terapie alternativă pentru vindecarea pacienţilor care suferă de diferite boli, inclusiv cancer.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button