Home  /  Boli   /  Folosirea aţei dentare aduce beneficii extraordinare întregului organism

Folosirea aţei dentare aduce beneficii extraordinare întregului organism

Aţa dentară este o împletitură de fire, foarte rezistentă, care ajută la eliminarea resturilor alimentare dintre dinţi. Aţa dentară este extrem de apreciată deoarece pătrunde cu uşurinţă în locurile în care periuţa de dinţi nu poate ajunge.

În afară de periajul obişnuit de după fiecare masă, este foarte importantă utilizarea aţei dentare. Cercetarile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că periuţa de dinţi îndepărtează numai 70% dintre bacterii şi doar cu ajutorul aţei dentare, dantura noastră poate fi curăţată 100%. Tocmai din acest motiv, trebuie să acordăm mai multă atenţie aţei dentare, dacă vrem să avem dinţi puternici şi sănătoşi.

Pentru ca procesul de curăţare a dinţilor să fie complet, aţa dentară se foloseşte înainte de fiecare periaj, indiferent că acesta se face o dată pe zi sau chiar mai des.  Problema este că placa dentară se formează într-un timp foarte scurt şi ea poate duce la apariţia tartrului dentar într-un interval de 24 până la 72 de ore, astfel este important ca măcar seara, înainte de culcare, să o utilizezi pentru a-ţi curăţa atent dinţii.

Cercetătorii au realizat recent un studiu din care a reieşit faptul că o igienă orală bună şi o dantură sănătoasă protejează inima şi împiedică îmbolnăvirea acesteia. Spre exemplu, cardiologii recomandă folosirea aţei dentare pe motiv că majoritatea afecţiunilor cardiace se dezvoltă din cauza infecţiilor gingivale. Cercetători susţin că o igienă dentară bună poate prelungi viaţa unui om cu mai bine de şase ani.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button