Home  /  Boli   /  Ai picioarele inflamate? Iată cum poţi scăpa de această problemă

Ai picioarele inflamate? Iată cum poţi scăpa de această problemă

Nu puţine sunt persoanele care au picioarele inflamate, mai ales acum în anotimpul călduros. Această problema trebuie tratată cât se poate de serios, deoarece, prin neglijare se poate ajunge la boli inflamatorii severe care aduc cu sine dureri acute de picioare.

Iată ce trebuie să faci atunci când ai picioarele inflamate:

Un regim alimentar corect şi încălţăminte potrivită

Trebuie să ai o grijă deoasebită mai ales dacă eşti predispus genetic, cu atât mai mult dacă porți încălțăminte inadecvată și ai mai multe kilograme decât ar fi indicat. Femeile ar trebui să nu mai poarte tocuri și pantofi cu vârful ascuțit. Alimente grase și condimentate, dulciuri, patiserie și chiar anumite legume trebuie evitate în astfel de situaţii.

Masează-ţi picioarele

Masajul te va ajuta să te relaxezi și îți va întări mușchii picioarelor, în timp ce te va ajuta să menții o postură corectă.

Masajul picioarelor se realizează cu ușurință acasă prin următoarele tehnici: mișcă cu talpa piciorului o bilă specială de masaj sau o minge de tenis; masează picioarele prin mișcarea degetelor în sus și în jos, apăsând ușor; desfă-ți degetele picioarelor, pune degetele de la mâini între ele și trage-ți mâna de sus în jos; trage ușor, pe rând, de câte un deget în sus; cand ai ocazia, umblă pe nisip în picioarele goale.

Efectuează exerciţii de întreţinere 

Exercițiile speciale pentru picioare sunt foarte importante si nu-ți iau cel mult 10 minute să le faci: lipește talpa de pământ și încearcă să ridici, pe rând, fiecare deget; pune un elastic din cauciuc sau de păr în jurul degetelor de la picioare și încearcă să depărtezi degetele; rotește piciorul în ambele direcții; pune pe jos obiecte mici, precum creioane, gume de șters, biluțe de masaj și câteva piese vestimentare apoi încearcă să le iei cu ajutorul degetelor de la picioare.

Igiena picioarelor este la fel de importantă

Spalarea frecventă a picioarelor în apă caldă cu săpun, arome și plante te va scăpa de oboseala acumulată, va reduce inflamația și va elimina bacteriile. Poți folosi plante cu proprietăți anti-inflamatorii precum mușețel, gălbenele sau levănțică.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button