Home  /  Boli   /  Porumbul fiert ne protejează de bolile de inimă şi de cancer

Porumbul fiert ne protejează de bolile de inimă şi de cancer

Suntem în perioada în care porumbul fraged este numai bun de consumat fiert. Mulţi cred că prin fierbere, boabele de porumb işi pierd proprietăţile curative. Cercetările au arătat însă că vitaminele şi aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporţie foarte mare.

Iată două dintre cele mai importante beneficii ale porumbului fiert:

Luptă cu cancerul

În compoziţia porumbului există criptoxantina, o substanţă benefică pentru organism. Studiile au arătat că alimentele care au în compoziţie criptoxantina ţin la distanţă cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase.  Thiamina este o altă substanţă aflată în compoziţia porumbului, cu beneficii asupra sănătăţii. Substanţa ajută la buna funcţionare a creierului şi se spune că ar îmbunătăţi  gândirea. Porumbul fiert sau copt devine astfel un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.

Scade riscul de infarct

Porumbul fiert este bogat în acid folic, bun penru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şii a inimii. Acidul folic reduce riscul bolilor de inimă şi scade riscul de infarct. Studiile efectuate de cercetători au arătat că persoanele care consumă în mod regulat porumb fiert prezintă un risc de infarct scăzut cu 10% faţă de persoanele care nu consumă porumb fiert. O cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conţinutului de vitamina B5.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button