Home  /  Boli   /  Carbohidraţii reduc şansele de supravieţuire persoanelor care au cancer la colon

Carbohidraţii reduc şansele de supravieţuire persoanelor care au cancer la colon

Cancerul reprezintă în general formarea de neoformații maligne, care iau naștere prin degenerarea propriilor celule. Celulele canceroase se caracterizează printr-o structură celulară modificată, prin încarnarea în țesuturile învecinate și prin posibilitatea de a crea noi tumori.

Cercetătorii au realizat un nou studiu care analizează impactul alimentelor asupra probabilităţii de recurenţă a cancerului de colon, afecţiune care provoacă un număr mare de decese în întreaga lume. Studiul a scos în evidenţă faptul că persoanele care fuseseră tratate pentru cancerul de colon în stadiul al 3-lea, în care celulele tumorilor se răspândiseră în ganglionii limfatici, aveau şanse mult mai mari să moară din cauza acestei afecţiuni dacă aveau o dietă bogată în carbohidraţi, alimente care provoacă creşteri bruşte ale glicemiei şi insulinei.

De asemenea, cercetătorii au precizat că pacienţii care au consumat cele mai mari cantităţi de glucide şi de alimente cu încărcătură glicemică mare, aveau cu 80% mai multe şanse să moară de cancer sau ca boala să reapară în comparaţie cu pacienţii care consumaseră cantităţi mici.

Specialiştii afirmă că insulina poate juca un rol esenţial în reapariţia cancerului de colon. Nivelurile ridicate ale insulinei au fost asociate repariţiei cancerului şi mortalităţii în alte studii, iar oamenii care prezintă în sânge un nivel ridicat al markerilor asociaţi producţiei de insulină sunt supuşi unui risc sporit de a suferi de cancer de colon. O ipoteză luată în calcul de cercetători este aceea că insulina alimentează dezvoltarea celulelor canceroase, prevenind moartea acestora.

Totuşi cercetătorii susţin că nu toţi carbohidraţii sunt răi sau că ar trebui să evitaţi în totalitate zahărul. Diferiţi carbohidraţi şi diferite zaharuri duc la reacţii diferite în corp. Practic oamenii ar trebui să se concentreze pe o dietă echilibrată şi să înlocuiască alimentele cu încărcătura glicemică mare cu altele ce prezintă o încărcătură glicemică mică.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button