Home  /  Boli   /  Cum putem ţine sub control pofta de dulce

Cum putem ţine sub control pofta de dulce

Dependenţa de zahăr este o problemă cu care se confruntă o mare parte din populaţie în zilele noastre. Din păcate, companiile producătoare de mâncare şi de băuturi răcoritoare ne expun la acest pericol constant. Tocmai din această cauză, tot mai mulţi oameni resimt zilnic pofta de dulciuri. În plus, întreaga omenire este supusă riscurilor obezităţii, ale diabetului sau ale bolilor cardio-vasculare cauzate de consumul de zahăr.

Ca să eviţi consumul excesiv de dulciuri poţi să apelezi şi la trucuri pentru a stimula creierul să producă mai multă serotonină:

Consumă legume crude şi verdeţuri

Dacă îi asiguri organismului tău necesarul de nutrienţi, el nu va mai genera acele pofte cu care te confrunţi. De aceea, trebuie să consumi zilnic şase porţii de legume/verdeţuri care sunt pline de fibre şi nutrienţi care te vor împiedica să exagerezi cu mâncarea.

Fă mişcare în fiecare zi

Exerciţiile fizice au rolul de a stimula eliberarea endorfinelor şi producţia serotoninei. Nu lenevi pe pat, ci încearcă să respecţi un program de exercitii fizice. Chiar dacă timpul nu-ţi permite să faci exerciţiile în fiecare zi, nu renunţa la ele.

Consumă un shake proteic zilnic

Pudra de proteine extrase din zer amestecată cu 100 miligrame de glutamina îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Glutamina reduce simptomele depresiei. Un shake proteic trebuie să conţină 24 grame de proteine.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button