Home  /  Boli   /  Învaţă să ierţi şi vei fi mai sănătos

Învaţă să ierţi şi vei fi mai sănătos

Neiertarea este clasificată în tratatele de medicină drept o boală care îi poate îmbolnăvi pe oameni. Pornind de la aceeastă idee, terapia iertării este acum folosită pentru a ajuta la tratarea bolilor, cum ar fi cancerul.

Un studiu foarte interesant ne aduce la cunoştinţă faptul că dintre toţi pacienţii cu cancer, 61% au probleme cu iertarea, şi dintre aceştia, la mai mult de jumatate sunt severe. Înmagazinarea acestor emoţii negative, această mânie şi ură, creează o stare de anxietate cronică, care produce un exces de adrenalină şi cortizol, ceea ce diminuează producţia de celule natural killer, soldaţii corpului în lupta împotriva cancerului.

Specialiştii susţin că primul pas în procesul de învăţare a iertării este să realizam cât de mult am fost şi noi iertaţi de-a lungul timpului. Atunci când o persoană iartă din inimă, este capabilă să găsească un sentiment de pace. Medicii susţin că se întâmplă foarte des ca pacienţii să se simtă mult mai uşori, mai eliberaţi,  atunci când iartă persoana sau persoanele care la un moment dat în viaţă le-au greşit .
De asemenea, specialiştii afirmă că cei mai mulţi oameni nu işi dau seama ce furie şi ură poartă, până când nu au lasat-o să plece.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button