Home  /  Boli   /  Calităţile incontestabile ale pepenelui roşu

Calităţile incontestabile ale pepenelui roşu

Vara, când căldura devine insuportabilă, consumăm tot felul de alimente care dau senzaţia de răcorire. Cei mai mulţi aleg sucurile sau îngheţata, dar cel mai bun si sanatos remediu este pepenele roşu.

Contine puține calorii, dar multe vitamine

Două felii de pepene conţin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale. Vitamina A se regăseşte în pepeni sub forma betacarotenului, element important pentru protejarea vederii şi menţinerea sănătăţii mucoaselor şi tegumentelor.

Are proprietăți anticancerigene

Cunoscut ca fiind foarte întâlnit în roșii, licopenul este prezent în cantități mari și în pepenele roșu. Licopenul a fost îndelung studiat pentru puterile antioxidante și în prevenirea cancerului, precum cancerul de prostată, cancerul la sân, cancerul endometrial, cancerul la plămân ș cel colorectal.

Reduce tensiunea arterială

Specialiştii afirmă că un ingredient care se găseşte în pepenele roşu are un efect benefic asupra inimii şi poate să fie de folos persoanelor hipertensive.

Doi cercetători americani au administrat câte 6 grame dintr-un ingredient prezent în pepenele roşu, zilnic, unui număr de 4 bărbaţi şi 5 femei cu vârste între 51 şi 57 de ani. După 6 săptămâni, participanţii la studiu au constatat o îmbunătăţire a circulaţiei vasculare şi, implicit, normalizarea valorilor hipertensiunii arteriale.

Protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi

Amestecă o lingură de suc de pepene cu o lingură de avocado pisat. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 20 de minute, după care îndepărteaz-o cu apă caldă. Vitamina C din pepenele roșu oferă protecție pe timp de vară și redă strălucirea pielii.

Ajută la detoxifierea organismului

Pepenele roșu este printre puținele fructe cu un asemenea conținut ridicat de apă, alături de castraveți, și este benefic pentru rinichi și capacitatea organismului de a elimina toxinele. De asemenea, acest lucru îl face o gustare perfectă pentru zilele de vară când este esențial să te hidratezi corespunzător și să mărești consumul de lichide. Are un efect diuretic, lucru care este benefic pentru rinichi, deoarece favorizează eliminarea nisipului și a pietrelor care se formează.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button