Home  /  Boli   /  Află care sunt principalele efectele ale deficitului de proteine din organism

Află care sunt principalele efectele ale deficitului de proteine din organism

Ca să înţelegi cât de importante sunt proteinele, gândeşte-te la ele ca la nişte “carămizi” care, puse una peste alta, alcătuiesc o construcţie. În cazul corpului uman, proteinele sunt acele elemente fără de care construcţia celulelor, a ţesuturilor şi organelor  nu s-ar putea înfăptui. Sunt importante pentru fiecare celulă, având rol major în creşterea şi dezvoltarea organismului.

Iată care sunt principalele efecte ale deficitului de proteine din organism:

Senzaţia permanentă de foame

Dacă nu mâncaţi suficiente proteine, veţi simţi mereu nevoia de a manca, ceea ce duce la creşterea în greutate.

Dureri musculare

Durerea ascuţită şi frecventă la nivelul muşchilor sau epuizarea musculară.

Sistem imunitar slăbit

Lipsa proteinelor se traduce şi printr-un sistem imunitar defectuos, incapabil să-ţi ofere protecţia necesară împotriva factorilor negativi. Proteina este esenţială pentru un sistem imunitar puternic. Este fundamentul celulelor din sânge, al anticorpilor, care iţi asigură protecţie împotriva bacteriilor, virusurilor, şi a altor agenţi patogeni.

Oboseala fizică şi mentală

Deficitul de proteine afecteză nivelul de energie, concentrarea mentală şi claritatea.

Căderea părului, fragilitatea unghiilor, descumarea pielii 

Părul este alcătuit în mare parte din proteine numite keratine. În momentul în care nu mănânci suficiente proteine, corpul va avea la dispoziţie o cantitate mică pe care va trebui să o împartă între diferitele procese importante din organism. Fără suficiente proteine, părul nu va avea nici keratină ca să fie puternic şi sănătos, şi va începe să cadă.

Vindecarea rănilor este greoaie

Proteinele sunt vitale pentru ca noi celule să fie create în organism şi piele. Lipsa de proteine va încetini vindecarea rănilor şi a leziunilor.

Reţinerea apei în organism

În momentul în care organismul reţine apa, gleznele şi picioarele se umflă şi devin dureroase. Deficitul de proteine poate duce la această problemă care nu este deloc placută.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button