Home  /  Boli   /  Cum putem evita pepenii roşii injectaţi

Cum putem evita pepenii roşii injectaţi

Pepenele roşu este o delicatese care, dacă este crescut în condiţii normale, este şi extrem de sănătos pentru organismul uman. Marea problema este că injectarea fructelor, pentru a se coace mai repede şi pentru a arată mai bine, a ajuns sa fie o problemă mondială care uşor uşor cuprinde şi ţara noastră.

Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere (interior roşu, dulce şi seminţe negre).

Una dintre substanţele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în Statele Unite ale Americii – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor.

Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neapărat să fie descoperite abia când ajungem cu pepenele acasă şi îl tăiem, ci şi în cazul în care rugăm vânzătorul să taie o bucăţică, pentru a gusta fructul înainte de a-l cumpăra.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button