Home  /  Boli   /  Dieta bogată în fibre combate astmul

Dieta bogată în fibre combate astmul

Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile. Pe fondul inflamației cronice din bronhii, se produc episodic crize (spasme ale bronhiilor, care le îngustează brusc).

Cea mai neplăcută senzație pe care o aduce cu sine astmul este setea de aer. Impresia că aerul nu-ți ajunge să-ți umpli plămânii. Pacientul simte că se sufocă, îi este mai greu să expire decât să inspire aer. În timpul unei crize de astm în plămâni intră şi iese o cantitate mai mică de aer.

Cercetătorii australieni specializaţi în boli respiratorii investighează o teorie potrivit căreia o dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm. Ei cred o astfel de dietă poate reduce inflamaţia căilor aeriene la persoanele cu această boală, care provoacă suferinzilor perioade în care aceştia abia pot respira.

Practic, atunci când ai astm, ceea ce mănânci este important, deoarece unele alimente pot fi dăunătoare pentru cei care suferă de astm, cum ar fi cele de fast-food, care sunt bogate în grăsimi saturate, în timp ce altele cum ar fi fructele şi legumele sunt benefice.

De asemenea, când mâncăm fibre solubile, bacteriile sănătoase din intestin rup fibrele creând compuşi care călătoresc în sânge şi au efecte pozitive în tot corpul.

Specialistii sustin ca aceasta importanta descoperire, v-a mai pune o ‘’caramida’’ la descoperirea unui tratament eficient pentru astm.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button