Home  /  Boli   /  Femeile care fumează ajung la menopauză mai repede

Femeile care fumează ajung la menopauză mai repede

Oamenii de ştiinţă au identificat nu mai puţin de 43 de substanţe cancerigene prezente în compoziţia tutunului. Pe ansamblu, fumul de ţigară conţine circa 4000 de substanţe chimice, inclusiv cantităţi foarte mici din otrăvuri cunoscute, precum DDT, arsenic şi aldehidă formică.

Astfel nu este de mirare că noile studii au scos la iveală faptul că reprezentantele sexului frumos pot ajunge la menopauză mai repede decât nefumătoarele. Potrivit specialiştilor, au fost cumulate informaţii din cadrul unor experimente anterioare, la care au luat parte circa 6.000 de femei din Statele Unite, Polonia, Turcia şi Iran.

Oamenii de ştiinţă spun că femeile care fumează pot ajunge la menopauză cu aproximativ un an mai devreme, spre deosebire de cele care sunt nefumătoare.

Savanţii au mai atras atenţia că femeile care fumează se expun riscului de a avea probleme din cauza unor boli de inima şi ale oaselor.

Experţii spun că nefumătoarele ajung la menopauză, de regulă, între 46 şi 51 de ani. Cu toate acestea, consumatoarele de ţigări ating vârsta menopauzei între 43 şi 50 de ani. Conform savanţilor, fumatul înseamnă de fapt o îmbătrânire prematură a corpului.

Aceste reyultate reprezintă o dovadă în plus a faptului că fumatul este asociat, în mod semnificativ, cu o vârstă timpurie a menopauzei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button