Home  /  Boli   /  Frunzele de nuc au calităţi deosebite pentru organism

Frunzele de nuc au calităţi deosebite pentru organism

Ştim cu toţii că nucile sunt extrem de benefice pentru organismul uman şi că acestea nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră, însă nu multă lume ştie că ceaiul din frunze de nuc este la fel de benefic pentru sănătate.

Tratează tulburările digestive

Ceaiul din frunze de nuc este foarte eficient şi în tulburările digestive, înlăturând inflamaţiile ficatului. Infuzia este indicată şi în alte afecţiuni gastrointestinale, precum gastritele sau enteritele. Contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal.

Tratează acneea

Pentru că au proprietăţi astringente şi dezinfectante, frunzele de nuc sunt adesea utilizate şi pentru tratarea acneei. Se prepară un decoct din 40 g de frunze la un litru de apă. Se lasă la răcit apoi se aplică pe piele cu ajutorul unor comprese.

Previne căderea părului

După ce te speli pe cap, aplică pe păr o infuzie cu frunze de nuc şi masează bine pielea capului. Apoi lasă părul să se usuce natural, fără a mai folosi uscătorul. Frunzele de nuc întăresc rădăcina firului de păr şi conferă strălucire. Din frunzele verzi se face o fiertură concentrată împotriva transpiraţiei mâinilor şi picioarelor. Tot în acelaşi scop, iţi poate veni în ajutor tinctura de salvie.

Ceaiul se prepară extrem de simplu: peste o cană de apă clocotită se pune o lingurită de frunze de nuc uscate. Se acoperă vasul, se lasă la infuzat, apoi se strecoară.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button