Home  /  Boli   /  Crampele musculare pot să ascundă boli periculoase

Crampele musculare pot să ascundă boli periculoase

Crampele apar cel mai des la nivelul picioarelor, iar acestea nu sunt deloc plăcute. Majoritatea persoanelor au trăit cel puţin o dată în viaţă această durere, în general scurtă, dar extrem de intensă.

În mod normal, această problemă apare mai ales când stăm în apă rece, de exemplu când facem o baie la piscină sau la mare, datorită înotului. După cum bine ştiţi, astfel de spasme sau contracţii involuntare a muşchilor pot să apară atât ziua cât şi în timpul nopţii.

În majoritatea cazurilor persoanele care fac antrenamente prelungite sau care exercită o anumită muncă pot suferi de o supratensiune a muşchilor la picioare şi astfel apar crampe la nivelul acestora.

Carenţa de anumiţi nutrienţi poate duce, de asemenea, la apariţia unor spasme musculare, în acest caz ne referim la lipsa de calciu, magneziu şi potasiu din organism. Anumite leziuni pot fi alte motive serioase pentru apariţia simptomelor de declanşare a spasmelor musculare, deoarece muşchiul se strânge şi creeaza senzaţia de durere.

Stresul emoţional reprezintă un alt factor important ce face ca organismul să depăşească această situaţie prin eliberarea unor hormoni, prin accelerarea ritmului cardiac, prin creşterea tensiunii musculare şi apariţia crampelor la picioare.

Există o serie de boli care se manifestă prin simptome de crampe la picioare, iar cea mai importantă este cea a sistemului nervos central, alături de tulburările sistemului cardiovascular şi digestiv. În general, persoana în cauză nu mai poate avea performanţele de până acum, în activitatea sa, devenind slăbită şi nervoasă.

Astfel, dacă acestea se manifestă destul de des, trebuie să consulţi un medic specialist pentru a determina care este factorul ce a determinat spasmele musculare şi pentru a stabili un diagnostic, urmat de un tratament precis.

În cazul În care cramplele apar rar, cel mai indicat este să se imite mersul pe jos rapid. De asemenea, spasmele se pot elimina şi prin prinderea degetului mare de la piciorul respectiv, tragerea lui uşoară sau înţeparea sa cu un obiect ascuţit, însă, nu atât de ascuţit încât să provoace leziuni asupra pielii.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button