Home  /  Boli   /  Câţiva paşi simpli care te feresc de cancer

Câţiva paşi simpli care te feresc de cancer

Cancerul este, probabil, cea mai înspăimântătoare boală dintre toate şi pe bună dreptate, pentru că el reprezintă principala cauză a morţii la nivel mondial. Ultimele statistici au indicat că, la nivel mondial, peste opt milioane de oameni au decedat ca urmare a cancerului, adică 13% din totalul deceselor au fost provocate de cancer. Cu toate că prevenirea lasă loc de multe controverse, un stil de viaţă sănătos poate să ţină această maladie la distanţă.

Iată ce spun specialiştii că poţi face pentru a ţine la distanţă această boală nemiloasă:

Plimbaţi-vă zilnic

Trebuie spus că plimbările de circa 30 de minute pe zi, îmbunătăţesc calitatea somnului, aduc energie şi reduc riscul de diabet şi cancer, iar dacă vă place yoga, aflaţi că această tehnică asiatică goneşte stresul şi întăreşte sistemul imunitar.

Familia te poate ajuta să depăşeşti această boală, dar este şi un indicator important al bolilor de care poşi suferi pe viitor. Vorbeşte cu rudele mai în vârstă şi află ce istoric al bolilor ai din diferite generaţii.

Efectuaţi vizite periodice la medic

Trebuie să mergi periodic la medic, asta deşi poate că starea ta de sănătate pare să fie perfectă, este bine să verifici din când în când, iar dacă există o problemă, aceasta trebuie rezolvată cât mai rapid.

Consumaţi fructe şi legume colorate

Mănâncă fructe şi legume colorate, mai ales cele închise la culoare, care conţin antioxidanţi mulţi, având o concentraţie ridicată de antocianină, care previne formarea celulelor tumorale sau le încetineşte creşterea, în cazul în care acestea sunt deja formate.

Ceaiul verde şi ghimbirul

Bea ceai verde deoarece acesta conţine EGCG, un puternic antioxidant, care protejează celulele de radicalii liberi şi alte pericole. Trebuie să ştii că şi ghimbirul reduce riscul de cancer de colon şi calmează inflamaţiile de la nivelul tractului digestiv.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button