Home  /  Boli   /  Fumătorii au un somn agitat şi neodihnitor

Fumătorii au un somn agitat şi neodihnitor

Somnul este foarte important pentru frumusețe, pentru randament la locul de muncă, dar mai ales pentru sănătate.

Vezi cum îți afectează fumatul somnul și de ce este o idee bună să te lași de fumat cât mai curând:

Savanţii germani au descoperit că aceste tulburări ale somnului sunt mult mai dese în rândul fumătorilor. Studiul acestora a fost realizat pe circa 1.100 de voluntari fumători şi alţi 1.100 de nefumători. Cercetarea arată faptul că circa 17% din cei care fumează dorm mai puţin de 6 ore pe noapte, în timp ce procentul în rândul nefumătorilor scade la 7%.

În plus, 28% din fumători au un somn agitat şi neodihnitor, trezindu-se foarte obosiţi dimineaţa, comparativ cu doar 19% din cei care nu fumează. Potrivit datelor publicate de sursa citată, acesta reprezintă primul studiu efectuat în lume care arată că fumătorii au într-adevăr mai multe probleme cu somnul decât nefumătorii. Conform specialiştilor principala cauză a unui somn agitat şi lipsit de odihnă este reprezentată de nicotina din ţigară.

Experţii sunt de părere că obiceiul de a fuma, mai ales înainte de culcare, este foarte nociv pentru corpul uman, mai ales că nicotina accelerează metabolismul bazal şi te poate trezi din somn, aşa că vei ajunge să nu te mai poţi odihni aşa cum trebuie pe perioada nopţii.

Potrivit specialiştilor, calitatea proastă a somnului, care este determinată de fumat, poate duce la probleme mult mai grave decât starea de oboseală de dimineaţă.

Spre exemplu, tot mai multe cercetări arată faptul că cei care au parte de stări de insomnie dese sau un somn agitat au un risc mai mare de a deveni obeze sau de a suferi de diabet de tip II sau de boli de inimă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button