Home  /  Boli   /  Află ce fruct poate fi folosit cu succes ca deodorant natural

Află ce fruct poate fi folosit cu succes ca deodorant natural

Deodorantele sau antiperspirantele au devenit substanţe indispensabile pe care le folosim pentru a ne menține igiena corporală mereu proaspătă. Deoarece nimeni nu a băgat de seamă că aceste produse ar putea fi dăunătoare sănătății, producătorii au început să ignore normele de sănătate și au început să utilizeze substanţe dăunătoare organismului. Pentru a evita produsele chimice cu consecințe nefaste asupra sănătății, tot mai multe persoane preferă deodorante naturale și fără alcool.

Natura ne oferă o alternativă sănătoasă şi pentru această problemă. Potrivit specialistilor acidul citric din sucul de lămâie verde ajută la reducerea transpirației și scade nivelul pH-ului din piele, ceea ce împiedică supraviețuirea bacteriilor aflate la originea mirosurilor neplăcute.

Practic, lămâile verzi se taie în bucăți mici și se pun într-un recipient care se păstrează în frigider. Se pot utiliza și direct, tamponându-se axilele. Trebuie evitată totuși aplicarea pe piele după epilare sau ras, pentru a nu apărea senzația de arsură sau furnicături. Cu acest deodorant natural nu este indicată nici expunerea la soare.

Este important de ştiut, pentru cei care doresc să încerce acest deodorant natural, că efectul este valabil doar în cazul lămâilor verzi. Celelalte citrice, cum ar fi lămâile cu coajă galbenă și grepfruturile, nu funcționează ca anti-perspirant.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button