Home  /  Boli   /  Antiperspirantul îşi pierde eficacitatea dacă este aplicat imediat după ce faci duş

Antiperspirantul îşi pierde eficacitatea dacă este aplicat imediat după ce faci duş

Foarte mulţi dintre noi obişnuim să folosim antiperspirantul dimineaţa, imediat după ce facem duş.
Specialiştii în dermatologie susţin că această practică nu este deloc eficientă, deoarece trebuie ca oamenii să lase suficient timp de acţiune substanţelor care împiedică transpiraţia. Potrivit specialiştilor, noaptea aceste substanţe se absorb cel mai bine în corpul uman. Astfel cel mai bun moment pentru aplicarea acestuia este seara, înainte de a ne culca.

De asemenea, pe timpul nopţii, pielea secretă o cantitate optimă de transpiraţie, atât cât să permită absorbţia eficientă a ingredientului activ din compoziţia antiperspirantului, care ajunge în canalele glandelor sudoripare.

În momentul când aplicăm antiperspirantul în timpul dimineţii, după ce facem duş, corpul secretă o cantitate prea mare de transpiraţie pentru a da voie să se absoarbă substanţele din antiperspirant.

Specialiştii dermatologii susţin că este foarte important ca pielea să fie curată şi uscată, în clipa când aplicăm acest produs. Astfel, aplicarea  antiperspirantului imediat după ce faci duş este nerecomandată. Motivul ar fi acela că apa stopează absorbţia optimă a aluminiului, aceasta fiind substanţa conţinută de antiperspirante care ne ţine la adapost de mirosuri neplăcute.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button