Home  /  Boli   /  Cum să folosim deodorantul pentru a fi eficient întreaga zi

Cum să folosim deodorantul pentru a fi eficient întreaga zi

După cum bine ştiţi, deodorantul este o substanță care se aplicată pe corp pentru a preveni mirosul neplăcut, cauzat de ruperea bacteriană a transpiraţiei la axile, picioare, și alte zone ale corpului. Un subgrup de deodorante, numite antiperspirante , afectează mirosul și va împiedica transpirația excesiva prin blocarea glandelor sudoripare.

Există obiceiuri incorecte în rutina noastră zilnică pe care le facem fără să ne mai dăm seama. Folosirea deodorantului este unul dintre ele, cel mai probabil îl utilizăm când suntem foarte somnoroşi, grăbiţi sau pur şi simplu nu ştim că acesta are o eficienţă mai crescută dacă este folosit corect.

Iată cum poţi creşte eficienţa deodorantului:

Aplică deodorantul după duş

Deodorantul este mult mai eficient dacă este utilizat pe pielea curată, aşa că foloseşte-l imediat după duş.

Aplică-l de câte ori simţi că este cazul

Efectul deodorantului nu durează întreaga zi, aşa că indicat ar fi să ne reîmprospătăm de fiecare dată când simţim nevoia. Important este ca înainte de a-l aplica să curăţăm zona transpirată.

Deodorantul trebuie ales în funcţie de nevoile tale

Trebuie să ne cunoaştem problemele înainte de a ştii ce să cumpărăm. Pentru pielea sensibilă, trebuie să avem grijă să folosim un deodorant fără chimicale, iar dacă transpirăm abundent trebuie să optăm pentru un antiperspirant. Deodorantul este util atunci când vrei să maschezi doar mirosul, însă nu rezolvă problema transpiraţiei pentru care e mai potrivit un antiperspirant.

Alege corect mirosul deodorantului

Dacă amesteci mirosurile între ele, cu siguranţă rezultatul nu va fi unul deloc plăcut. Încearcă să foloseşti gel de duş sau parfum cu arome asemănătoare deodorantului tău.

Aplică deodorantul înainte de culcare

Aplicarea antiperspirantului seara înainte de culcare îi dă acestuia o şansă de a-şi face eficient treaba. Chiar dacă atunci nu vei mai transpira atât de mult, el îţi va închide porii care produc transpiraţia aducându-ţi un avantaj în această luptă.

Atenţie la cantitatea de deodorant folosită

E normal să îţi doreşti să maschezi mirosurile neplăcute, însă nu trebuie să exagerezi cu deodorantul. Multe dintre aceste produse conţin chimicale, iar în cantităţi mari acestea vă pot provoca numeroase probleme de sănătate.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button